+36309493700 forstnerkati@gmail.com

A nyiroködéma akkor alakul ki, amikor a nyirokrendszer működése elégtelenné válik. Mi ennek az oka?

A vénás elégtelenségnek is köze van a jelenség kialakulásához és mint ilyen, a perifériás keringési betegségek közé sorolható. A nyirokrendszer és a vénás keringés kapcsolatban áll egymással. Ha zavar keletkezik a keringés kiegyensúlyozott működésében, a nyiroknedv nem tud távozni. A folyadékmennyiség kóros mértékben felgyűlik és ödéma, vizenyő alakul ki.

A krónikus nyiroködéma veszélyes állapot, mert tartós fennállása vezethet daganatos betegségek kialakulásához is. Az egyik típusa az elsődleges vagy primer nyiroködéma, ami már gyermekkorban megjelenhet és a nyirokrendszer fejletlenségével hozható összefüggésbe. A másodlagos vagy szekunder nyiroködéma egy fizikai trauma hatására alakul ki. Ez lehet baleset, műtét is, aminek hatására a nyirokrendszer olyan mértékben károsodik, hogy az negatívan hat a nyirokrendszer normál működésére.

Kezelés otthon

A nyirokmasszírozó készülék otthonra beszerezhető gép, amivel minden beteg jelentős javulást tud elérni. Érdemes egy próbát tenni a nyirokmasszírozó készülék otthoni használatra tervezett modelljével. Ne fossza meg magát a kényelmesebb, de ugyanolyan hatékony gyógyulástól! A tünetektől nem kell szenvednie tovább, ha rendszeresen használja otthon, a kanapéján kényelmesen elhelyezkedve ezt a masszírozó gépet.

A betegség komplex kezelést igényel, aminek célja a fehérjetartalmú nyirokfolyadék elvezetése a szövetekből. Az egyik kezelés a gépi kompresszió, ami speciális masszázst jelent a kritikus területeken.

A nyirokrendszer rendellenes működését otthoni nyirokmasszírozó készülék használatával is javítani lehet. A PCD-51 nyirokmasszírozó készülék jelentős javulást tud nyújtani a betegeknek. Kis mérete meggyőző teljesítményt rejt magában. Különböző mandzsettákkal kiegészíthető készülék a kezelt területtől függően, könnyen elcsomagolható és szállítható, így bárhol lehet alkalmazni.  Tudjon meg többet, kérdezze kollégáinkat a honlapunkon szereplő elérhetőségeink egyikén!