+36309493700 forstnerkati@gmail.com
slider-1
slider-3
slider-2
previous arrow
next arrow

A nyiroködémás lábdagadás tünetei és következményei

A nyirokkeringési zavar következtében nyiroködémás lábduzzadás, lábdagadás alakulhat ki, ami nem csupán esztétikailag, hanem egészség szempontjából is kellemetlen tünet. A másodlagos, vagyis szerzett nyiroködéma kiváltó oka lehet egy daganat, egy tumor, amely elzárja a vérkeringés megfelelő útját és így alakul ki a lábak egy bizonyos területének feldagadása.

A nyiroködéma kialakulhat egyes fertőzések következtében is, ilyen például az orbánc, mely magas lázzal jár, valamint súlyos esetekben a nyirokerek teljesen tönkremennek és a folyamat már nem fordítható vissza. Ilyenkor is kezelni kell a fertőzött területeket, mert a nyiroködéma erős fájdalommal jár. A nyiroködéma szövődményeként kialakulhat nyirokfolyás a bőrön át, és ez akár fekélyt és gyulladást is okozhat a lábon.

A nyiroködéma kezelésére már otthon is van lehetőség orvosi ellenőrzés mellett. Nem kell mindig időpontot kérni nyirokmasszázsra, mert az otthon használható készülékek a nap bármely szakában alkalmazhatóak. Otthoni használtra kifejlesztett nyirokmasszázs készülékeinket tekintse meg weboldalunkon, kérdéseivel bátran forduljon hozzánk!