+36309493700 batka22@t-online.hu
slider-1
slider-3
slider-2
previous arrow
next arrow
  • Fájdalom vagy zsibbadás esetén
  • Arteriosclerosis vagy más ischemiás érbetegség
  • Szívelégtelenség
  • Ismert vagy feltételezett mélyvénás trombózis vagy thrombophlebitis

Tekintse meg az Orvosi javallatokat is

Mikor nem használható a nyirokmasszírozó gép?

A legtöbb esetben a nyirokmasszírozó gép egy remek lehetőség az életminőség javítására, mégis akad, amikor nem ajánlott használni.

A nyirokmasszírozó gép segít a nyirokrendszer működésének javításában, a felesleges folyadék és méreganyagok eltávolításában. Veleszületett és szerzett nyiroködéma esetén jelentős mértékben képes csökkenteni a panaszokat, és az otthoni használatra szánt készülékeknek köszönhetően ehhez még csak ki sem kell mozdulni a lakásból. Szintén ajánlottak a nyirokmasszírozó készülékek otthonra lipödéma és visszérelégtelenség esetén, illetve trombózis utáni állapot kezelésére.

Mindezekkel együtt azonban fontos tudni azt is, hogy bizonyos betegségek és állapotok esetén a gép súlyosbíthatja a problémákat vagy akár veszélyes is lehet, ezért az ellenjavallatokról is ejtenünk kell néhány szót. Nézzük tehát, mi az a néhány eset, amikor nem ajánlatos a használat!

nyirokmasszírozó készülék otthoni használatra

Friss mélyvénás trombózis esetén a nyirokmasszírozó gép növelheti a vérrögök leválásának és elvándorlásának kockázatát, ami életveszélyes szövődményeket, például tüdőembóliát okozhat. Az érintett testrészen ebben az esetben tilos használni a készüléket. Gombás bőrbetegségek esetén szintén nem jöhet szóba a nyirokmasszázs gép használata, mivel az szétterítheti a kórokozókat, elősegítve ezzel a gyulladás terjedését.

A szív- és érrendszeri betegségek, mint például a szívelégtelenség vagy a koszorúér-betegség óvatosságra intenek, mivel a készülék hatására a vérkeringésbe kerülő folyadék növelheti a szív terhelését. A jó hír azonban, hogy az előzőekhez képest ez az állapot nem zárja ki teljesen a használatot, amennyiben azt a szakorvos is jóváhagyja, alacsonyabb nyomással, egy mandzsettával alkalmazható a készülék.

Ha bármilyen kétsége vagy aggodalma van a gép használatával kapcsolatban, feltétlenül konzultáljon orvosával, mielőtt elkezdené a kezelést. Ne feledje, a nyirokmasszírozó készülék otthoni használatra tervezett verziója számtalan előnyt tartogat, azonban a biztonságos és helyes használat mindenek felett áll!