+36309493700 batka22@t-online.hu

Nem kell beletörődnie a nyiroködéma kellemetlen tüneteibe! Nyirokmasszázs géppel és a megfelelő kezelőmandzsettákkal jelentősen javulhat az életminősége!

Ha érintett a nyiroködéma elsődleges vagy másodlagos formájában, pontosan tudja, hogy olykor a hétköznapi teendők is kihívást jelentenek. Azt viszont talán még nem tudja, hogy – ha véglegesen gyógyítani nem is lehet a betegséget – professzionális nyirokmasszázs gép segítségével jelentősen mérsékelhetőek a tünetek. Orvos iránymutatása mellett, de saját otthonában, a legnagyobb kényelemben kezelheti a problémás testrészeket, a készülék ráadásul egyéb célokra is használható.

A nyirokmasszázs gép hasonló elven működik, mint egy légkompresszor. A készülék előre beállított nyomású levegőt juttat a csatlakoztatott kezelőmandzsetták légkamráiba, ez a nyomás váltja ki a vér, illetve nyirok elmozdulását. Valamennyi mandzsetta beépített (integrált) légvezetékkel rendelkezik, így nem kell a légvezeték dugóit kihúzni, illetve újra csatlakoztatni, elegendő csak a készülékbe bedugni.

Mandzsettát annak megfelelően kell választani, hogy melyik testrész, illetve testtáj érintett a betegségben. Nézzük meg egy kicsit közelebbről a különböző típusokat!

  • Karmandzsetta: Ha a betegség a kart érinti, az rendszerint egyoldali, vagyis elegendő egy mandzsetta, de szükség szerint kettő is használható.
  • Lábmandzsetta: Combtőig érő lábmandzsettáink vannak, több hosszban és körméretben kaphatók, a mandzsetták lábfej részt is tartalmaznak.
  • Kompressziós nadrág: Komplex megoldás, egyidejűleg lehet vele kezelni a két teljes lábat, a fenéktájat és a has alsó szakaszát is.
  • Kompressziós kabát: Szintén komplex, a mellkas és a hát, valamint mindkét kar kezelésére alkalmas megoldást jelent.
  • Lympha-pod (Zsákmandzsetta): Kifejezetten a rendkívül túlsúlyos betegek részére készült, a lábak és a törzs egy része kezelhető vele egyidejűleg.

A kezelőmandzsetták több méretben érhetőek el, a kezelés hatékonysága érdekében nagy figyelmet érdemel a helyes méret kiválasztása. Valamennyi típus úgy van megtervezve, hogy a használat a lehető legkényelmesebb legyen, a karmandzsetták és a nadrág cipzáras kivitelben készülnek, a lábmandzsetták tépőzárral állíthatók több méretre. Mindezeken felül fontos tudni, hogy léteznek kifejezetten esztétikai célra tervezett készülékek, ezekhez külön mandzsetták tartoznak, a Ballancer nadrág és a Ballancer kabát.

Ha szeretne többet megtudni az otthoni használatra tervezett nyirokmasszázs gépről és a kezelőmandzsetták kiválasztásáról, alkalmazásáról, forduljon bizalommal szakértőinkhez!