+36309493700 forstnerkati@gmail.com
A Lipödéma tüneteire is hatásos a nyiroködémára kifejlesztett kezelés. A tőlünk megvásárolható nyirokmasszázs gép használatával újra jobban érezheti magát a bőrében.

Lipödéma, más néven, a kóros zsírfelrakódás vagy zsírödéma jellegzetes látvánnyal jár. A beteg lábain zsír halmozódik fel. A zsírtöbblet a végtagokon, a csípőtől a bokáig oszlik el, emellett kék-zöld foltok, vérömlenyek is megjelennek. A Lipödéma nem csak az idősebb korosztályt érinti, a zsíreloszlási zavar kialakulásának oka ugyanis a szervezet ösztrogén szintjéhez köthető és a kóros nyirokáramláshoz. Hibás tehát a Lipödémát elhízásként kezelni, mert olyan kóros állapotról van szó, amin nem segít a diéta. A felismerést követően azonnal meg kell kezdeni a kezelést. A Lipödéma komplex kezeléssel, gépi és kézi nyirokmasszázzsal, valamint kompressziós ruházat alkalmazásával kezelhető. A zsírszövet közé felhalmozódott nyirokfolyadékot gépi nyirokmasszázzsal hatékonyan lehet eltávolítani az érintett területekről.

A nyiroködémához hasonlóan a Lipödémánál is úgy történik a gépi nyirokmasszázs, hogy a több légkamrából álló csizmákat kell viselnie a betegnek. A csizmának légrekeszei vannak, amiket a gép felfúj, a nyomás pedig az ödémát kinyomja az érintett területről. A gépi mellé a kézi masszázst is rendszeresen alkalmazni kell, viselni a kompressziós ruházatot és testmozgást végezni. Ezekkel a kezelésekkel a beteg állapota javítható, illetve megállítható annak romlása. Mindenképpen ügyeljen arra, hogy milyen nyirokmasszázs gépet vásárol és használ! A szabályozatlan nyomással dolgozó gépek nem ideálisak a nyomásra érzékeny Lipödéma kezelésére. A korszerű berendezések több kamrásak, a mandzsetta nyomás pedig szabályozható és nem okoz problémát a gép használata hosszú távon sem.

A jobb közérzet elérése érdekében tehát komplex kezelést érdemes bevetni. A kezeléshez egyaránt hozzátartozik a tőlünk megrendelhető nyirokmasszázs készülék, valamint a kompressziós ruházat is. A betegek számára minden további tájékoztatást megadunk a termékekről és azok megrendeléséről. Lépjen kapcsolatba velünk, amennyiben érdeklik az általunk forgalmazott termékek a honlapunkon szereplő elérhetőségek egyikén!