+36309493700 forstnerkati@gmail.com
Ne hagyja, hogy a betegsége élete minden területén nyomot hagyjon, inkább vegye fel a harcot ellene és ismerkedjen meg a nyiroködéma kezelési lehetőségeivel!

A nyiroködéma lassan, alattomosan ér el abba a stádiumba, amikor a tünetek már pihentetés hatására sem enyhülnek, és ez bizony azt jelenti, hogy végérvényesen meg kell békélni a betegséggel. Az orvostudomány mai állása szerint nincs megoldás, a gyógyszeres kezelés nem bizonyul tartósan hatékonynak, a sebészi eljárás pedig akár még ronthat is a beteg állapotán. A helyzet azonban szerencsére csöppet sem olyan elkeserítő, mint amilyennek elsőre látszik!

A tüneteket kordában lehet tartani, mégpedig egy komplex kezeléssel, ami manuális nyirokdrenázsból és kiegészítő kompressziós terápiából áll:

  • A nyirokdrenázs lényegében egy speciális masszázst takar, melynek lényege, hogy olyan fogástechnikákat alkalmaznak a szakemberek, melyek egyszerre két fronton támogatják a tünetek enyhülését. A masszázs segít megnyitni a nem működő nyirokereket, valamint az ép nyirokelfolyású rendszer irányába tereli a szövetek között felgyülemlő folyadékot.
  • A kompressziós terápia kezdeti, intenzív időszakában ödémacsökkentő hatású pólyákat kell viselni és ezekben meghatározott tornagyakorlatokat végrehajtani, mivel a mozgás fokozza a kompressziós hatást. Később kompressziós harisnyákra lehet váltani, amik kényelmesebbek és esztétikusabbak is, viszont fontos tudni, hogy ezek csak megtartó funkciót látnak el.

A szövődményként kialakuló problémák orvoslása természetesen szintén része a hatékony nyiroködéma kezelésnek, ezen felül maga a beteg is sokat tehet állapota javítása érdekében helyes életvitellel és gondos bőrápolással.

A kezelés lényegesen egyszerűbb módját kínálják az otthoni használatra javasolt nyirokmasszázs készülékek. Ezek szintén csak szakorvosi felügyelet mellett alkalmazhatóak, viszont a rendelő helyett akár egy fotelben ülve is történhet a kezelés, és ez óriási különbéget jelent.

Nem kell tűrnie, hogy egy életen át kellemetlen tünetek gyötrik, érdeklődjön a Lympha Press nyirokmasszázs gépeiről elérhetőségeink egyikén!