+36309493700 forstnerkati@gmail.com
1. Miért fontos az ödéma csökkentése?

A nyiroködémás személyeknek szüksége van a felborult nyirok keringés helyreállítására, mert a nyirok folyadék nem tud megfelelően áramolni. Az ellenőrizetlen duzzanat egészségtelen, mert ez több mint víz, a folyadék tartalmaz elhalt sejteket, baktériumokat, vírusokat, sőt rákos sejteket is. A fennálló ödéma az idő előrehaladtával átalakulhat olyan problémává, mint amilyen a fibrózis. (szövetesülés)

2. Hogyan működik a Lympha Press®?

A Lympha Press® egy sűrített levegőt előállító készülék, illetve ezzel a levegővel működő kamrákat tartalmazó öltözék, ami a végtagon felfelé haladva előre meghatározott nyomást gyakorol a kezelendő területre. A légkamrák sorra feltöltődnek, majd egyszerre leengednek, ezzel stimulálják a hajszálereket, a nyirokereket, a bőrfelszínt, a belső szerveket, hogy a nyirok folyadék felszívódhasson. A vese ezután a felesleges nyirkot lebontja, és ez vizelet formájában távozik a testből.

3. Milyen kompressziós ruhát használjunk a nyiroködémára?

A gépi kezelés eredményének megtartására többféle opció is létezik. Amíg a méretek nap-mint nap változnak, célszerű jó minőségű fáslit használni a kezelt végtagokon. Amint elértük a kívánt eredményt, célszerű rugalmas, orvosi gyógyharisnyát vagy harisnyanadrágot használni. Súlyosabb esetben viselhető fásli éjszakára is, de harisnya éjjel nem viselhető.

4. Minden nap viselnem kell a kompressziós ruhát?

A kompresszió napos alkalmazása fontos eleme a nyirokpangás kezelésének. Támogatja a kibillent nyirok keringést, a külső nyomással segíti az ödéma felszívódását mozgás közben.

5. Le kell venni a kompressziós ruhát, amikor használjuk a Lympha Press® -t?

Vegye le a kompressziós ruhát és használja a Lympha Press® -ét kényelmes, hétköznapi ruhán. Használja a Lympha Press® -t reggel, mielőtt felveszi a kompressziós harisnyát vagy este, miután levette. A Lympha Press® -t ne használja csupasz bőrön, viseljen puha, kényelmes ruhát, olyat, mint a zokni, melegítő nadrág vagy hosszú ujjú felső, bélésként.

6. Mi az az MLD?

Az MLD a kézi nyirok elvezetést jelenti. Az MLD egy speciális formája a masszázsnak, ami stimulálja a nyirok rendszert és közvetlenül az ödémát és a nyirok csomókat. Az MLD-t képzett nyirok masszőr végzi, aki rendelkezik a megfelelő tudással, készségekkel és képzéssel a nyirok elvezetéséhez. A masszőr a kezelést minden betegnél személyre szabja.

7. Használhatom az MLD előtt vagy után a Lympha Press® -t?

Célszerű a gépi kezelést a kézi masszázs után alkalmazni. A terapeuta előírhatja, hogy saját magának stimulálja a nyirokcsomókat a nyak, a hónalj és az ágyék területén, a Lympha Press® használata előtt. Nagyon fontos, hogy mindig konzultájon egy szakképesített terapeutával azért, hogy el tudja sajátítani a kézi technikát. A mély, rekeszizom légzés a kezelés közben sokat segít abban, hogy a nyirokműködést elősegítse