+36309493700 batka22@t-online.hu

Ha az ödéma már olyan stádiumban van, ami megkívánja a kezelést, az otthoni használatra javasolt nyirokmasszázs készülékek egyikével javítható az életminőség!

Az emberek többsége, ha felfigyel valamilyen szokatlan jelenségre a testén, figyelmen kívül hagyja azt, egészen addig, míg nem válik komolyabbá a probléma. Gyakran ez a helyzet a nyiroködémával is, melynek kezdeti stádiumában olyan tünetek jelentkeznek, amik jelentéktelennek tűnhetnek. Az idejében megkezdett kezelés azonban – más egészségügyi problémákhoz hasonlóan – nagy jelentőséggel bír.

Az ödéma vagy vizenyő tulajdonképpen a szövetek duzzanatát jelenti, melynek oka a felhalmozódó szövetnedvekben keresendő. Ezt rendszerint valamilyen betegség, jellemzően mélyvénás trombózis, krónikus vénás elégtelenség, esetleg májcirózis, szívelégtelenség váltja ki. Egy kevésbé ismert formája a limfödéma, ami az előzőektől eltérően többnyire műtét, illetve sugárkezelés következménye. Az eredmény mindegyik esetben ugyanaz; a nyirokkeringés felborul.

Bár súlyos állapotba is átfordulhat, ez sosem előzmény nélküli, a betegségnek megvan a maga lefolyása, amivel jó tisztában lenni. Vegyük sorra a nyiroködéma stádiumait!

  • Az első az úgynevezett látens, vagy visszafordítható stádium, amikor csak komolyabb fizikai igénybevételt követően jelentkeznek duzzanatok, éjszaka azonban, egy kis pihentetés után nyomtalanul eltűnnek.
  • Ha a helyzet rosszabbra fordul, a duzzanat pihentetés hatására sem múlik, a bőr feszessé és keménnyé válik az érintett területen. Ebben a stádiumban még a megfelelő kezeléssel eredményes gyógyulást lehet elérni.
  • A harmadik stádium akkor érkezik el, amikor már nem csak folyadék van a bőr alatt, hanem szövetszaporulat is. Ilyenkor egyre gyakrabban fordulnak elő szövődmények, és teljes gyógyulásra már nincs esély.
  • Az elefántiázis stádiumában a végtagok extrém módon megvastagodnak és formátlanná válnak. Itt már állandóan jelen vannak a szövődmények és a mozgáskorlátozottság sem ritka, kezeléssel azonban komoly javulást lehet elérni.

A kezelés egyik legjobb módját kínálják a Lympha Press nyirokmasszázs készülékek, melyek bizonyos típusai nem csak szakorvos segítségével, hanem megfelelő iránymutatás mellett otthon is használhatóak. Ha Ön is észlelt magán olyan tüneteket, amik ödémára utalhatnak, forduljon szakemberhez, és kérje bátran segítségünket otthoni használatra szánt Lympha Press készülékekkel kapcsolatban!