+36309493700 batka22@t-online.hu

A mélyvénás trombózis a harmadik leggyakoribb kardiovaszkuláris kórkép az iszkémiás szívbetegség és a stroke után.

A mélyvénás trombózis okát minden esetben keresnünk kell, mert a trombózis adott esetben csak egy háttérben megbúvó betegség tünete, illetve az ok megszüntethetősége befolyásolhatja a terápia hosszát.

A tünetek aspecifikusak, általában az állás fokozza a panaszokat. A mélyvénás trombózisban fellépő tünetek és panaszok súlyossága függ az elzáródás helyétől és a kialakulás sebességétől is.

Panaszok, tünetek: 

  • egyoldali végtag-duzzanat
  • végtag-feszülés
  • márványozott, fénylő bőr
  • bőrvénák fokozott tágulata
  • fájdalom
  • mélyvénák mentén nyomásérzékenység

Diagnózis

A mélyvénás trombózis egyszerű fizikális vizsgálattal nem zárható ki és nem bizonyítható, ezért minden felmerülő gyanú esetén további vizsgálatok végzendők. Például laborvizsgálat, duplex UH-vizsgálat, vénás CT angiográfia, vénás MR angiográfia.

Terápia

A mélyvénás trombózis kezelése elsősorban konzervatív.

Elemei az antikoaguláns kezelés és a kompresszióval történő mielőbbi mobilizáció.

A kompresszióval történő mobilizációhoz otthoni, kiegészítő kezeléshez az alábbi gépeket javasoljuk:

PCD-51 nyirokmasszírozó készülék vagy Lympha-Press Mini 960

  1. A Lympha-Press Mini 960 jellegzetessége, hogy a felhasználónak összesen 12 kamrás szekvenciális kompressziót kínál fel. A gép kezelője be tudja állítani, hogy milyen hosszú legyen a kezelési idő és mekkora nyomással történjen, 20-80 mmHg között. Otthoni használatra tökéletesen alkalmas gépről van szó, mert egyszerre hatékony a mélyvénás trombózis tüneteinek enyhítésében és könnyen kezelhető berendezés is. A készülék kompatibilis a márka által forgalmazott kezelő ruhákkal.
  2. A PCD-51 nyirokmasszírozó készülék az előzőhöz hasonlóan kompakt, állítható és nem jelent kihívást a kezelése sem. Kompatibilis a négy és a nyolc kamrás kezelő ruhákkal is. A gép nyomása 20-80 mmHg értékek között állítható, igény szerinti kezelőidővel. Könnyű, hordozható készülékről van szó, amit utazás során is könnyen lehet használni a trombózisból történő gyógyulás elősegítésére.

Bármelyik megoldást választja, fontos tudnia, hogy a trombózis akut szakaszában mellőzni kell a kezelést, a készülékek a fennmaradó utótünetek enyhítésére szolgálnak. Árajánlatért, és további információért keressen minket elérhetőségeinken!