+36309493700 batka22@t-online.hu

A láb- és kézdagadás hatékonyan kezelhető nyirokmasszírozó készülékkel. Keressen minket bizalommal, szabaduljon meg a nyiroködémától egyszerűen!

Világszerte rengetegen küzdenek láb- és kézdagadással. Szerencsére a probléma a legtöbb esetben kezelhető: gondoskodni kell a felgyülemlett nyirokfolyadék “elszállításáról”. Azonban elsőként mindenképp érdemes kideríteni a láb- és kézdagadás okát, mert sajnos előfordulhat, hogy ez csak egy tünete egy súlyosabb betegségnek. Nézzük egy kicsit bővebben, hogy mi minden állhat a háttérben!

nyiroködéma egyes esetekben veleszületett, azaz primer, de lehet másodlagos is, ami kialakulhat például egy betegség következtében is. A veleszületett nyiroködéma már újszülött korban jelentkezik, a rosszul fejlődött nyirokrendszer okozza. Gyakran más rendellenességgel jár együtt, és nem ritka a családon belüli halmozódás sem.

A másodlagos nyiroködéma, vagyis a később kialakuló láb- és kézdagadás hátterében lehet például egy a nyirokereket elzáró vagy szűkítő daganat, de sajnos egyes esetekben a daganatos betegség kezelése miatt is előfordulhat. A háttérben ezen kívül állhatnak még vénás betegségek is, ugyanis alapvetően a nyirokfolyadéknak egy részét a vénák szállítják el, azonban, ha ez egy betegség miatt nem lehetséges, akkor a nyirokrendszerre túl nagy teher hárul, és végül teljesen kimerülnek a nyirokerek. A láb- és kézdagadást orbánc is okozhatja, ugyanis a fertőzés következtében gyakorlatilag teljesen tönkre mennek a nyirokerek. Ezt a folyamatot sajnos nem lehet visszafordítani, csak tüneti kezelésre van lehetőség. Meg kell említeni még az ízületi betegség következtében kialakult nyiroködémát is, amikor a kopott ízületek miatt fájdalmassá válik a mozgás, pedig ez fontos lenne a nyirokrendszer megfelelő működéséhez.

Ön is láb- és kézdagadással küzd? Keressen minket bizalommal hatékony kezelésért, döntsön a nyirokmasszírozó készülékek mellett! A végtagok dagadása nem csak kellemetlen, hanem hosszú távon súlyos következményekkel is járhat. Ön ne kockáztasson, forduljon hozzánk akár még ma!