+36309493700 batka22@t-online.hu

A vénás elégtelenség sokakat érintő probléma, ami ödémát okozhat. Az így kialakult ödéma hatékony kezelésére a Lympha Press PCD-51™ készüléket ajánljuk.

Sajnos nagyon sokan küzdenek krónikus vénás elégtelenséggel, főleg 50 év felett. A problémával mindenképp ajánlott foglalkozni, mert súlyos egészségügyi gondokat okozhat, például bőrelváltozásokat és ödémát, nem beszélve a fájdalomról. Hosszabb távon krónikus sebek is kialakulhatnak miatta, amelyeket vénás pangásos fekélyeknek neveznek.

A vénás elégtelenséget a lábak vénáiban lévő egyirányú billentyűk károsodása okozza, amelyek miatt lehetővé válik a vér visszaáramlása. Ennek következtében megnő a nyomás a vénákban, és a vénák kapillárisaiból folyadék szivárog ki. Ez a folyadék a bőr alatt, a sejtek között összegyűlik, és lábduzzanat, vagyis ödéma alakul ki. Emiatt csökken a szövetek oxigén- és tápanyagszállítási képessége és sejthalál jön létre, ami a szervezetben gyulladásos reakciót indít be. Mivel a gyulladás a pangó ödéma miatt krónikussá válik, a szervezet elkezdi felépíteni a kollagénszövetet, ami keményedést (fibrózist) okoz. Ezen kívül sajnos más bőrelváltozások is kialakulhatnak, például pigmentáció, pangásos dermatitis (viszkető, hámló bőr) és a lipodermatoszklerózis, amely kemény, összehúzódó szövetszalagot képez a bőrön. Az ödéma kezelésében a Lympha Press PCD-51™ fontos szerepet játszhat, azáltal, hogy nyomást, majd automatikusan vagy a felhasználó által beállítva szünetet biztosít, így megalapozva a teljes leeresztést az erek feltöltéséhez a kompressziós hullámok között.

A krónikus, hosszú ideig fennálló vénás elégtelenség előrehaladtával a lábszár bőrén sebek keletkezhetnek, spontán vagy külső sérülés következtében. Ezek a vénás pangásos fekélyek, általában krónikusak, mert a vénás elégtelenség miatt nem tud a seb bezáródni és a gyógyulni. A fekélyek könnyen elfertőződhetnek és/vagy egészen megnagyobbodhatnak, ha nem kezelik őket megfelelően.

A súlyosabb problémák megelőzése érdekében a lábduzzanat mindenképpen kezelést igényel. Amennyiben ehhez keres hatékony módszert, döntsön Ön is a Lympha Press PCD-51™ készülék mellett!